Mořské plody se zeleninou v husté arašídové omáčce.

Ingredience:

Množství Objem

Surovina

20 ks 200 g mušlí - umytých
3 hrnky vody
1 pl 15 ml oleje
1 ks lisovaného česneku
1 ks nakrájená cibule
3 ks 125 g středně velká oliheň nakrájená na kousky
1 balení Kare Kare mix od MAMA SITA'S rozpuštěný ve vodě nebo vývaru z mušlí
1 1/2 hrnku vody nebo vývaru z mušlí
1 ks 100 g lilek - nakrájejte podélně na cca kousky o šířce 0,7cm 
8 ks 100 g  nakrájené zelené fazole
4 ks 125 g Bangus bez kostí - smažený, nakrájený na kousky 
10 ks 100 g pak choi (bok choy)
1-5 ks 125 g oloupaných krevet
1/2 hrnku 90 g pasty z dušených krevetek (bagoong alamang) 

Postup:

1. Uvařte mušle ve vodě, slejte a dejte stranou.
2. Rozehřejte olej na pánvi a orestujte cibuli a česnek. Přidejte oliheň, uvařené mušle a Mama Sita’s Kare-Kare koření. Orestujte a nechte povařit po dobu 2 minut.
3. Přidejte lilek, zelené fazole a smažený bangus. Vařte 3 minuty. Míchejte, aby se omáčka nepřichytila.
4. Přidejte pak choi a krevety. Vařte další tři minuty, dokud vše nebude měkké.
5. Podávejte s pastou z dušených krevetek.

 

Doba vaření: 20 minut

Hlavní ingredience: Měkkýši, zelenina

Styl vaření: Dušení

Náročnost: střední