Mangový dezert "crema de mangga" je filipínský chlazený dezert z vrstev grahamových krekrů, šlehačky,
kondenzovaného mléka a zralého manga. Můžete ho servírovat jako několik hodin vychlazený nebo mražený pro zmrzlinovou konzistenci.




Ingredients:

Množství Objem Ingredience
5 ks zralého manga nebo více dle potřeby
2 hrnky smetany
1/2 hrnku slazeného kondenzovaného mléka
1/2 pl vanilkového extraktu
400 g krekrů s medem Grahams honey


Postup:
1. Oloupejte manga, rozkrojte je podélně napůl a na proužky. Dejte stranou.
2. Mixérem vyšlehejte šlehačku na dvojnásobnou velikost. Přidejte kondenzované mléko a vanilikový extrakt a mixujte dokud se vše dobře nepromíchá.
3. Do skleněné formy (nebo jiné formy na pečení) o průměru cca 20cm dejte vrstvu grahamových krekrů tak aby tam nebyly žádné mezery.
4. 1/3 krémového mixu nalejte rozvnoměrně na krekry a navrch naskládejte plátky manga.
5. Udělejte další vrstvu krekrů, krémového mixu a plátků manga. Poté udělejte ještě jednu poslední stejnou vrstvu končící mangem.
6. Uložte dezert do lednice na noc a druhý den můžete servírovat.