Pálivé dušené hovězí
Oblíbený pokrm s bramborami, mrkví a paprikami
Ingredience:
Množství | Objem | Surovina |
1 balení | 50 g | Caldereta koření od Mama Sita’s |
1 kg | přední hovězí s kostí | |
2 pl | olej | |
4 hrnky | vody | |
½ hrnku | 125 g | nakrájených brambor |
½ hrnku | 125 g | nakrájené mrkve |
1 ks | nakrájené červené papriky na nudličky | |
125 g | mraženého hrášku | |
60 g | zelených oliv |
Postup:
- Na pánvi osmažte na oleji hovězí maso až okraje budou do hněda. Pak přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte bublat až do změknutí masa. Podle potřeby přidávejte vodu. Až bude maso měkké, přidejte brambory a mrkev. Vařte do změknutí.
- Přidejte Caldereta koření od Mama Sita’s. Zamíchejte a dále vařte.
- Přidejte červenou papriku, hrášek a olivy a vařte další 3 minuty. Servírujte horké.
Doba vaření: 2h
Počet porcí 8-10
Styl vaření: dušení
Náročnost: střední