Smažená okra s ústřicovou omáčkou
Ingredience:
Množství | Objem | Surovina |
250 g | Okra (umytá a usušená) | |
1/4 hrnku | 32 g | kukuřičného škrobu |
1 hrnek | oleje | |
Na omáčku: | ||
9 stroužků | česneku (půlku si nechte na strouhání na hotové jídlo) | |
1 ks | nakrájené chilli | |
špetka | mletého černého pepře | |
cca 60 ml | ústřičová omáčka od Mama Sita´s | |
1/2 hrnku | vody | |
1 pl | kukuřičného škrobu – který rozpustíme ve vodě |
Postup:
- Zkombinujte polovinu česneku se všemi zbylými ingrediencemi na omáčku. Dobře promíchejte.
- Obalte okru v kukuřičném škrobu a dejte stranou.
- Rozehřejte olej na pánvi, osmažte okru po dobu dvou minut. Osušte od oleje a dejte stranou.
- Do malého hrnce dejte omáčku z mixu koření. Přineste k varu a vařte dokud omáčka nezhoustne.
- Okru servírujte na talíři a polejte omáčkou.
- Na vrch dejte strouhaný česnek.
Doba vaření: 6 minut
Počet porcí: 3
Styl vaření: Smažení
Náročnost: malá