Špagety na filipínský způsob
Ingredience:
Množství | Objem | Ingredience |
500 g | špagety | |
3 pl | olivový olej | |
4 ks | podélně nakrajené párky | |
1 ks | nakrájená cibule | |
2 ks | lisované stroužky česneku | |
500 g | mletého vepřového masa | |
sůl a pepř na dochucení | ||
2 1/2 hrnku | rajčatové omáčky | |
½ hrnku | rajčatové pasty | |
1 hrnek | banánové omáčky | |
nastrouhaný sýr "čedar" |
Postup:
1. Uvařte špagety v osolené vařící se vodě do měkka. Zceďte přes cedník a promíchejte se lžicí olivového oleje, aby se špagety neslepily.
2. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje na střední teplotu. Přidejte nakrájené hotdogy a vařte dokud nezhnědnou, cca 5 minut. Osušte na talíři na papírové kuchyňské utěrce a dejte stranou.
3. Na stejné pánvi osmažte cibuli a česnek cca 2 minuty nebo dokud cibule nezměkne. Přidejte vepřové maso a vařte dokud se nevydusí šťáva z masa a maso není hnědé - cca 8 minut. Dochuťte pepřem a solí.
4. Přidejte rajčatovou omáčku, rajšatovou pastu a banánovou omáčku. Zamíchejte pro smíchání chutí. Snižte teplotu sporáku na menší teplotu a nechte 15 minut povařit. Občasně zamíchejte a poté přidejte hotdogy.
5. Omáčku servírujte na špagety a posypte srouhaným sýrem.